Valencia

Det færdige resultat efter levering og montering af stålkonstruktioner til den komplekse renoveringsopgave i eksist. bygninger. Valencia, Vesterbrogade 32, København V. 12168.

Hos AC-Stål er vi specialister i stålkonstruktionsopgaver og renoveringsopgaver. Læs her om en sag, som vi udførte på Vesterbro.

Vores opgave var at fremstille og montere stålsøjler og -bjælker, da de oprindelige støbejernssøjler skulle skiftes ud. Vi stødte ind i flere udfordringer undervejs, som vi overkom med vores løsningsorienterede tilgang til projekter.

Samarbejdet med bygherren bød på kompetent sparring og dialog om processen, og det førte til et flot resultat afspejlet i en meget høj kvalitet, som vi altid stræber efter.

Levering og montering af stålkonstruktioner til komplekse renoveringsopgaver i eksist. bygninger. Før billede. Valencia, Vesterbrogade 32, København V. 12168.Det færdige resultat efter levering og montering af stålkonstruktioner til den komplekse renoveringsopgave i eksist. bygninger. Valencia, Vesterbrogade 32, København V. 12168.

Herunder kan du læse mere om sagen

Bygherrens byggeleder på sagen sætter lidt flere ord på processen og samarbejdet:

“Valencia er en af Vesterbros ældre bygninger, opført som ølhal efter tysk forbillede i 1861. Bygningen er tegnet af Tivolis arkitekt H.S. Stilling og Kong Frederik den 8. var med til indvielsen af ”Thors Ølhal”, som det dengang hed.

Under navnet Valencia blev stedet fra 1927 Skandinaviens største varieté – et eksklusivt forlystelsessted med underholdning af internationale kunstnere og artister.

Etablissementet har i tidens løb skiftet navn og ejere flere gange. I 1970’erne drev Simon Spies natklub i lokalerne, og under stedets sidste brogede år som natklub, lagde Valencia blandt andet hus til Dansk Melodi Grand Prix i 1981.

Valencia stod tom i mange år og var meget forfalden, da Dreyers Fond købte stedet og i samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter kreerede et domicil og mødecenter til Danske Advokater.

Valencia var på mange måder en udfordrende størrelse. I forhuset gav specielt placering af nye trapper, sammenbygning med nabobygningen og kontorindretning i de tre nederste etager meget store udfordringer med meget kryptiske, afstivende stålkonstruktioner der gav vanskelige procesrækkefølger. Konsekvensen var, at en meget stor del af stålet skulle måles op på stedet.

Inde i hallen skulle de oprindelige støbejernssøjler skiftes ud. Det var simpelthen ikke muligt for ingeniørerne at beregne de gamle søjlers bæreevne eller brandmodstand. Det var også besluttet, at de nye, brandmalede søjler skulle placeres hvor de gamle stod. Det betød 24 midlertidige konstruktioner til aflastning, når de 12 støbejernssøjler skulle skiftes.

Samarbejdet med AC Stål gik godt, uforudsete situationer blev løst i god dialog mellem de involverede, i takt med at projektet skred frem. Naturligvis var der op- og nedture i forløbet, men sådan er det jo ofte i dynamiske forhold.

AC-Stål har viljen til at skabe et godt resultat … og det viste sig, at evnerne var til stede.”

DEL GERNE DETTE INDLÆG